BIOGRAFIE

Cas du Pree werd, als oudste van 2, geboren in Schiedam, Zuid-Holland als Michael Cassander du Pree. Op jonge leeftijd was zijn droom om naar het conservatorium van Rotterdam gaan al aanwezig. Dit is helaas nooit gelukt. In plaats daarvan ging hij naar de kappersschool in Leiden en moest hier mee stoppen door kapperseczeem. Zijn muzikale droom was nog altijd niet verdwenen.

In 1997 deed hij mee aan het Vara Kindersongfestival en kwam hiermee in de top 5 van Zuid-Holland. Hier zong hij het nummer 'Witte muizen' van Kinderen voor Kinderen. In 1998 deed hij wederom mee, met het nummer '100 avonturen'. Dit zorgde weer voor een top 5 plaats maar was net niet voldoende voor de landelijke finale. 

Daarna kwam zingen op een laag pitje te staan. In een café in Spijkenisse zong hij in 2007 tijdens karaoke het nummer 'Don't let the sun go down on me' van Elton John. Al snel werd hem gevraagd om andere nummers te zingen en mee te doen aan regionale talentenjachten. Deze werden nooit afgesloten met de eerste plaats wat al snel resulteerde in een break.

Deze break werd in 2008 verbroken nadat hij benaderd werd door een scout via Youtube. Er werd al snel auditie gedaan voor een boyband, waar hij werd toegelaten, en nog geen week later stonden zij in de studio om de eerste single op te nemen. Zowel de single als boyband zijn nooit gereleased, maar zijn liefde voor muziek werd hierdoor aangewakkerd.

In 2009 verhuisde hij naar het oosten van Nederland en begon hij met zijn eerste zangles. Sindsdien speelde hij in meerdere regionale amateurmusicals samen met zijn vriend. Zij zijn in 2015 getrouwd in Brummen, waar zij ook wonen.

In 2019 werd de muziek serieuzer. Cas begon een A Capella vocal group waar hij zelf zong als tenor, en speelde in 2020 mee in een voorstelling van REL Producties die een voorstelling hadden geschreven over een combinatie van moeilijke onderwerpen, Homoseksualiteit en kanker. Vlak daarna begon hij met het schrijven van eigen muziek.

Zijn debuutsingle 'A Better Me' werd op 17 juni 2020 uitgebracht en gaat over het overwinnen van onzekerheden en het volgen van je dromen. Na deze release werd hard gewerkt aan een autobiografisch album waarin verscheidene moeilijke onderwerpen aan bod komen door middel van popballads met een vleugje rock.

Terwijl er gewerkt werd aan dit album werden er nog enkele nummers uitgebracht. Eind 2020 kwam de cover 'Beautiful In White' uit met in 2021 een nieuwe cover van de Britse Aidan Martin genaamd 'Punchline'. Daarna kwam er weer een originele release uit die een samenwerking was met de Nederlandse producer IDRIS. Met de zomerse dance single 'IDGAF' werd een andere kant getoond.

Zijn album 'Getting To Know Me' is beschikbaar en kwam uit op 13 mei 2022. Voor die tijd werden er nog 2 singles uitgebracht waarvan 'Untouchable' de eerste was. Sinds dat album werkt hij samen met zijn producer Arron Storey waarmee alweer aan een nieuwe EP gewerkt wordt die in 2024 uit komt.

Sinds 2023 heeft Cas een eigen radioshow op het engelse station Radio XRP. In Banging Sarcasm laat hij iedere woensdagavond een selectie van wereldwijde indie artiesten horen in het pop genre.

Na de EP 'Neon Nights' is er direct begonnen aan een nieuw album. Het album wordt samen met Arron Storey en Hugh 'ZephyrHillMusic' Webber geschreven die zichzelf inmiddels omschrijven als een gouden trio. Dit album lijkt nog enkele samenwerkingen te bevatten en zal een sterk vervolg zijn op 'Getting To Know Me'. Hoewel het nieuwe album een compleet andere stijl zal hebben blijft de herkenbaarheid intact.